Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” – ediția jubiliară XL

Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” ajuns în 2020 la ediția cu numărul 40, a cuprins o retrospectivă de diaporame premiate în cadrul acestui festival, un medalion cinematografic in memoriam Ștefan Iordache (în cadrul căruia au fost prezentate filmele „Concurs” și „Cel mai iubit dintre pământeni”, în regia regizorilor Dan Pița, respectiv Șerban Marinescu, ambii prezenți la proiecție) și l-a avut ca invitat special pe regizorul și producătorul Tudor Giurgiu, două dintre filmele sale, „Despre oameni și melci” și „Parking”, fiind proiectate în cadrul festivalului.

Programul„Toamnă la Voroneț” a inclus și două lansări de carte („Ștefan Iordache, Regele Scamator” de Ludmila Patlanjoglu și „D.R. Popescu – Scenaristul unor îngeri veseli, scenaristul unor îngeri triști” de Titus Vîjeu), precum și proiecțiile filmelor „Și atunci… ce e libertatea?”, regizat de Andrei Zincă, „Ochi de urs”, în regia lui Stere Gulea, la care a fost prezentă și Sofia Vicoveanca – nana Floarea, din film, hiturile regizorului Nicolae Corjos: „Declaraţie de dragoste“, în prezența actorului Adrian Păduraru, și „Liceenii rock’n’roll”.

În cadrul festivalului a fost deschisă și expoziție de fotografie „Peru!”, artiști: Bianca Ştefanovici, Adrian Dudui şi Cristian Tzecu.

Actorii și regizorii invitați au răspuns întrebărilor regizorilor Laurențiu Damian și Ovidiu Lazăr, și criticilor de film Ioan-Pavel Azap și Mihai Fulger.