Testimonials

Discover what prominent personalities from the Festival say.

Marcela Butnaru

Festivalul Toamnă la Voronet a fost oportunitatea noastră de a incerca, folosindu-ne de mijloacele artistice ale diaporamei, să facem o lume mai bună, mai frumoasă.
Astfel, îmbinînd în mod armonios sunetul cu imaginea, am transmis către semenii noştri dorinţa de libertate în gindire şi exprimare şi am avut satisfactia mesajului care ajunge la spectator.… Citeste mai mult “Marcela Butnaru”

Dana Duma

Pentru cei mai mulţi, Gura Homorului înseamnă în primul rând frumuseţea peisajului şi magia Voroneţului. Pentru mine înseamnă în primul rând frumuseţea unor oameni.
În urmă cu mai bine de trei decenii veneam pentru prima oară la acest festival, care a rămas pe harta cu prieteni. Cuplul Emil-Marcela Butnaru a transformat, la începuturile Toamnei… Citeste mai mult “Dana Duma”

Laurentiu Damian

Totul a pornit de la o idee! :Și de la pasiunea unui om: Emil Butnaru.
Adică: se incepe cu o fotografie, apoi cu mai multe, ele vor fi înlănțuite, vor deveni cadre dintr-un film, un poem cinematografic, apoi un eseu, fiindcă imaginile nu vor fi doar cadre picturale ci vor avea și o semnificație… Citeste mai mult “Laurentiu Damian”

Florin Andreescu

Am ajuns prima oara la Toamnă la Voroneț în 1986. Eram student. Dincolo de reușitele personale, participarea la acest festival mi-a dat ocazia să întâlnesc tineri de vârsta mea pasionați de fotografie, diaporamă și film. Am legat prietenii trainice care, surprinzător, mai dăinuie și astăzi.
Am în memorie lungile nopți de la Ariniș în… Citeste mai mult “Florin Andreescu”